0741 914 696 / 0743 250 931

Cocktail

Margarita

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Exista zeci de povesti despre originea acestui cunoscut cocktail, deoarece foarte multi barmani din anii ’40-50 au pretins ca ei sunt cei care au conceput si introdus acest cocktail in baruri.

Danny Negrete, 1936 cu ajutorul lui Rob Garcia

Conform lui Salvador Negrete, fiul lui Daniel Negrete, povestea spune ca Daniel a deschis un bar la hotelul Garci Crispo cu fratele sau, David. In ziua anterioara casatoriei dui David, Daniel i-a oferit acest cocktail drept dar de nunta cumnatei sale, Margarita. Era o combinatie in proportii egale de triple sec, tequila si suc de limeta Mexicana. Bautura nu era mixata si a fost servita cu gheata faramitata in mana.

Carlos “Danny” Herrera, 1938

Carlos “Danny” Herrera a mixat un jigger de tequila alba cu suc de lamaie si triple sec, realizand o mixture sarata si fina, pe care a numit-o “Margarita”, in octombrie/noembrie 1938.

Enrique Bastate Gutierrez, 1940

Gutierrez ce traia la acea vreme in Tijuana, Mexic, afirma ca ar di creat Margarita ca un omagiu adus actritei Rita Hayworth, al carei nume real era Margarita Cansino.

Francisco “Pancho” Morales, 4 iulie 1942

Un barman, Pancho Morales, ar fi inventat Margarita pe 4 iulie 1942, intr-un bar din Juarez, Mexico, numit Tommy’ Place. Se zice ca o femeie a cerut Magnolia ( brandy, Cointreau si un galbenus de ou, totul acoperit cu sampanie). Morales nu stia prea bine reteta, asa ca a improvizat, iar rezultatul a fost un mare hit.

Santos Cruz, 1948

Conform pliantului promotional al legendarei Balinese Room din Galveston, Texas, barmanul sef Santos Cruz ar fi creat Margarita pentru solista Peggy(Margaret) Lee, in 1948.

Margaret Sames, decembrie 1948

Sames ar fi creat bautura in barul ei din Acapulco, folosind o parte Cointreau, doua parti tequila si o parte suc de limeta. Stiind ca cei mai multi oameni beau tequila cu putina sare inainte , a ales ca garnisesasca cocktailul cu sare pe marginea paharului. Sames in 1982 a aparut la o emisiune la NBC, unde a aratat metoda corecta de preparare a unei Margarita.

View the embedded image gallery online at:
http://barshow.ro/cocktail/item/33-margarita#sigFreeIdec17edd154

Citit 3276 ori
Mai multe din această categorie: « Mai Tai Negroni »